Information från arrangören

Varmt välkomna till Junior SM i Södertälje!

För sjätte gången har vi äran att få arrangera Junior SM, dock på hösten istället för våren denna gång! Nu när vi äntligen fått klartecken att köra SM är förberedelserna i full gång och vi känner oss trygga i att vi kommer att kunna genomföra ett häftigt och säkert evenemang även detta år! Självklart kommer inte detta SM att bli likadant som tidigare år i Södertälje. Den storslagna Invigningsceremonin och prisutdelningen plockas bort och ingen publik alls tillåts på plats. Det tekniska mötet genomförs inte heller som vanligt utan all information kommuniceras ut i förväg. Alla lag kommer att få ackrediteringskort (max 18/lag) som ska bäras synliga hela helgen. Endast de med ackreditering får vistas i arenorna. Fans hänvisas under detta SM till vår live-stream som kommer att köras på alla 4 SM-banor hela helgen via Solid sport.

Även i arenorna kommer det att se lite annorlunda ut. I huvudarenan Täljehallen kommer den stora läktaren vara uppdelad i 24 zoner där lagen har varsin zon man behåller under hela helgen. Vi hoppas såklart på fint väder så lagen kan uppmanas att vistas utomhus när man inte spelar, annars är det den tilldelade zonen på läktaren som gäller! Inga lag får heller vistas vid banorna om man inte spelar/funktionerar. Samtliga banor kommer att ha två banvärdar från Södertelge VBK som finns tillgängliga för frågor kring det mesta. Banvärdarna ansvarar också för att sekretariaten hålls rena samt desinficeras mellan varje match. Handsprit finns tillgängligt vid samtliga sekretariat.

Allt ombyte samt duschning sker på hotellet. I år erbjuder vi inget boende i skolsalar. Omklädningsrummen är endast öppna för toalettbesök samt som passage. Även toaletterna kommer att städas oftare, allt för att hålla nere risken för smittspridning, vilket i sig är en förutsättning för att vi ska kunna kora Juniormästare för 19/20!

Samtidigt arrangeras också Öppna klassen där alla som inte kvalificerade sig är välkomna och även klubbens andra och tredje lag. Dock kommer vi att behöva begränsa antalet lag i år så först till kvarn gäller! Öppna klassen spelas i fina Viksbergshallen (8 min bilfärd från Täljehallen). Här är det fina ytor för att spela volleyboll och självklart en finfin kiosk! Lagen som spelar i öppna klassen kommer att få lunchen utkörd till Viksbergshallen eftersom vi i år inte heller erbjuder transport mellan hallarna. Anmäl lag här!

Hålltider under helgen (fortfarande preliminära):

●       17.00 på fredag öppnar Incheckningen (1 person/lag hämtar ut ackrediteringskort samt matchprogram i huvudsekretariatet senast en timme före första match lördag förmiddag)

●       Lagen i öppna klassen checkar in direkt i Viksbergshallen lördag morgon

●       9.30 lördag morgon är det matchstart i samtliga arenor.

●       Ca 15.30 spelas finalerna i samtliga klasser

Prisutdelning för både Öppna klassen och SM sker på banorna direkt efter medaljmatchen är avslutad! Inget All Star Team utses utan istället kommer bästa spelare i båda finallagen att utses och belönas direkt efter matchslut.

Matcharrangemanget

Huvudturneringen spelas, liksom föregående år, i Täljehallen (2 banor), Rosenborg samt Täljegymnasiet (alla inom 1 minuts promenadavstånd). Det är gott om friområde runt samtliga banor! Öppna klassen spelas i den fina 2 år gamla arenan i Viksberg, 8 minuters bilfärd bort. Här finns ett eget sekretariat och en välfylld kiosk. I Täljehallen finns huvudsekretariatet, resultattavla samt kiosk öppen alla dagar. Spelprogram samt resultat finns online på SVBFs hemsida (www.volleyboll.se), samt i Täljehallen och i Viksbergshallen på resultattavla.

Vi som arrangörer, tillsammans med förbundet, förser varje bana med såväl uppvärmnings- som matchbollar. I SM-klassen står SVBF för förste- och andre domare och i år är det lagen själva som bistår med funktionärer till sekretariatet. Matcherna rapporteras som vanligt i e-score sheet så viktigt att lagen har representanter som kan e-score sheet! Vid varje bana finns två banvärdar som är behjälpliga med alla typer av frågor eller funderingar som uppstår. I öppna klassen funktionerar lagen själva enligt schema (ej e-ecore)

Det är viktigt att alla lag har med sig spelklarlista (de klubbar som har samarbetsavtal måste ha med sig båda klubbarnas spelklarlista) och lämnar in denna i huvudsekretariatet senast vid incheckning. Dessutom ska alla fylla i den bifogade laglistan och lämna in senast fredag kväll (denna går också utmärkt att fylla i direkt i datorn och maila till [email protected]).

Fotografering

Inga lagfoton kommer tas detta år.

Matservering

För att minska antal lag som äter samtidigt kommer lunchen att köras ut till Viksberg för lagen i den öppna klassen. Dessutom öppnar vi upp en större del i matsalen för att kunna sprida ut oss bättre.

Vägbeskrivning Täljehallen (E4 och E20)

Åk av i avfart nr 144, Södertäljes norra avfart, mot Södertälje C och sjukhuset. Följ sedan skyltarna mot sjukhuset. Täljehallen ligger mitt emot sjukhuset på Erik Dahlbergs väg.

Vägbeskrivning Viksbergshallen

Åk ut från Telgehallens parkering åt höger, i trafikljuset kör rakt fram och följ Birkavägen som efter 3 km, tredje rondellen byter namn till Viksbergsvägen. Efter ytterligare ca 2 km har ni Viksbergshallen på höger sida.

Varmt välkomna till Södertälje och Junior-SM!