Information om Veteran-SM
Välkomna till Veteran-SM 2024! Som de senaste åren är Veteran-SM numera en del av Grand Prix helgen som arrangeras i Uppsala 20-21 januari 2024 med Fyrishov som bas för arrangemanget.

Åldersklasser
35+  D     Spelare födda 1987 eller tidigare
35+  H     Spelare födda 1987 eller tidigare
50+  D     Spelare födda 1972 eller tidigare
50+  H     Spelare födda 1972 eller tidigare
65+  Ö     Spelare födda 1957 eller tidigare.
Åldersdispenser finns inte som alternativ.
Kommentar; Åldersklasserna, ex 35+, är namn på klasserna. Det viktiga är vilka födelseår som gäller för att delta i resp klass.

Incheckning
Mer information kommer

Ekonomi
600 kronor/spelare. Priset inkluderar lunch under både lördag och söndag, fri entré och passage till Grand Prix olika delar samt det viktigaste av allt, deltagande i Veteran-SM.

Notera att avgiften för hela laget ska betalas vid ett och samma tillfälle. Avgiften betalas till Svenska Volleyevent AB (Sveab) via Swish eller bankgiro.

Swish: 123 337 7637
Bankgiro: 5735-9002

Extra ackreditering av spelare/ledare kan vid behov kompletteras i GP-entrén på plats i Fyrishov till en kostnad av 700 kronor/extra spelare. 

Licens
Samtliga spelare ska inneha licens för volleybollspel 2024. Licensiering sker genom föreningarna.

Tillhör du inte någon förening men ändå vill spela kan du enkelt skaffa licens. Skicka ett mejl till [email protected] med följande info:

förnamn
efternamn
12-siffrigt personnummer
adress.

Swisha licensavgiften (gärna efter årsskiftet 2023/24) på 170 kr till Svenska Volleybollförbundet 1235578828. Kvitto på betalning skickas till samma mejladress. Glöm inte att ange vem licensen gäller vid inbetalningen! I och med licensen är du spelklar med föreningstillhörighet IF SVBF VBK.

Näthöjd
Herrar spelar på 243 cm och damer på 224 cm. +65 Öppen spelar på 235.

Tävlingsinfo
Tävlingen genomförs under två dagar med gruppspel och placeringsslutspel. Det exakta upplägget beror på antalet anmälda lag och kommuniceras i samband med att spelschemat publiceras.

Alla matcher spelas i bäst av tre set. Tävlingen genomförs i första hand på tvärplaner i Fyrishov.

Anmälan
Anmälan görs via profixio med deadline för anmälan är 7 januari kl 23.59 och är inte giltig förrän betalningen är genomförd.

Seedning
I samband med att lagets anmäls kan skäl för en hög eller låg seedning anges under "övrig information".

Spelschema / resultat
Spelschema publiceras senast 15 januari 2024.

Bollar
Veteran-SM spelas med nya galabollen. Uppvärmningsbollar kommer vara både Mikasa samt Gala. 

Priser
Medaljer till de tre bäst placerade lagen per tävlingsklass. Prisutdelningsceremoni genomförs i spelhallen direkt efter finalerna.

Kost och Logi
Lunch båda dagarna ingår i anmälningsavgiften.  Lunch lördag serveras mellan kl. 11-15, middag 16-20. Lunch söndag serveras mellan 11-15.

Styrdokument
Veteran-SM styrs av spelets regler med säsongens regelkommentarer tillsammans med tävlingsbestämmelser för volleyboll 2023/24.

65+ Öppen
Här är reglerna i korthet: Servemottag ska göras på volley, därefter har servemottagande lag möjlighet att låta bollen studsa en gång innan den spelas över nät. Studsen kan ske mellan första och andra touch eller mellan andra och tredje touch. När motståndarna sedan anfaller gäller samma sak, med skillnaden att de då även kan ta emot anfallet på halvvolley, det vill säga att bollen får studsa innan första touch. Lagen ställer upp med minst tre och max fyra spelare på planen. I övrigt är det samma regler som i traditionell volleyboll.

Information
För information om Veteran-SM, kontakta [email protected]