Information från arrangören

Varmt välkomna till Junior SM i Södertälje!

För femte gången har vi äran att få arrangera Junior SM. Förberedelserna är i full gång och här ska ni nu få ta del av den information vi har hittills. Den största nyheten för i år är att den öppna klassen kommer att spelas i en sprillans nybyggd hall i Viksberg (8 min bilfärd från Täljehallen). Här är det fina ytor för att spela volleyboll och självklart en finfin kiosk!

Hålltider under helgen (fortfarande preliminära):

  • 17.00 på fredag öppnar Incheckningen
  • 8.15 lördag morgon är det obligatoriskt tekniskt möte i filmsalen i Täljehallen för både SM-klassen och den öppna klassen
  • Samtliga lag utser en spelare som representerar laget vid invigningen, även lagen från öppna klassen. Dessa representanter samlas 8.30 lördag morgon i korridoren utanför omklädningsrummen i Täljehallen.
  • 8.45 lördag är det invigning i Täljehallen, här deltar även lagen från Öppna klassen.
  • 9.30 drar första matchen igång på lördagen i SM och 10.00 startar den öppna klassen.
  • 11.00 på söndagen ska alla vara utcheckade från boendet i Rosenborgsskolan


Prisutdelning för både Öppna klassen och SM sker på söndag i Täljehallen direkt efter finalerna i SM är slutspelade och då tillkännages och prisas även All Star Team!

Matcharrangemanget

Huvudturneringen spelas, liksom föregående år, i Täljehallen (2 banor), Rosenborg samt Täljegymnasiet (alla inom 1 minuts promenadavstånd). Det är gott om friområde runt samtliga banor! Öppna klassen spelas i den sprillans nybyggda arenan i Viksberg, 10 minuters bilfärd bort. Här finns ett eget sekretariat och en välfylld kiosk. I Täljehallen finns huvudsekretariatet, resultattavla samt kiosk öppen alla dagar. Spelprogram samt resultat finns online på SVBFs hemsida (www.volleyboll.se), samt i Täljehallen och i Viksbergshallen på resultattavla.

Vi som arrangörer, tillsammans med förbundet, förser varje bana med såväl uppvärmnings- som matchbollar. I SM-klassen sköter dessutom Södertelge VBK all funktionering tillsammans med SVBF. I öppna klassen funktionerar lagen själva.

Det är viktigt att alla lag har med sig spelklarlista (de klubbar som har samarbetsavtal måste ha med sig båda klubbarnas spelklarlista) och lämnar in denna i huvudsekretariatet senast lördag morgon. Dessutom ska alla fylla i den bifogade laglistan och lämna in senast fredag kväll (denna går också utmärkt att fylla i direkt i datorn och maila till [email protected]).

Fotografering

Samtliga lag i SM-klassen kommer att fotograferas i Täljehallen enligt schema direkt efter invigningen. Lagen i öppna klassen kommer att fotograferas under lördagen i Viksberg.

Vägbeskrivning Täljehallen (E4 och E20)

Åk av i avfart nr 144, Södertäljes norra avfart, mot Södertälje C och sjukhuset. Följ sedan skyltarna mot sjukhuset. Täljehallen ligger mitt emot sjukhuset på Erik Dahlbergs väg.

Vägbeskrivning Viksbergshallen

Åk ut från Telgehallens parkering åt höger, i trafikljuset kör rakt fram och följ Birkavägen som efter 3 km, tredje rondellen byter namn till Viksbergsvägen. Efter ytterligare ca 2 km har ni Viksbergshallen på höger sida.