FAQ
Nedan följer svar på ev. uppkomna frågor om Uppsala Summer Games. Hittar du inte svaret här eller på andra sidor på hemsidan sänd oss gärna ett mejl på [email protected]

Måste man ha spelarlicens för att få delta i Uppsala Summer Games?
Nej, turneringen är öppen för alla. Det går bra att kombinera lag från olika föreningar, andra idrotter eller bara kompisar.

Får tjejer medverka i klasserna för pojk och Herr Junior?
Ja, men ett lag får max ha 2 tjejer/damer med. Undantaget här är klassen Knatteligan, MIX junior/Senior, Företagscupen, Nationscupen och Stående Parasport där det är fritt antal.

Får pojkar medverka i klasserna för flickor och Dam Junior?
Nej, undantag i Knatteligan, MIX Junior/Senior, Företagscupen, Nationscupen och Stående Parasport.

Hur många överåriga spelare får man använda sig av?
En överårig målvakt och två utespelare är tillåtet. Detta med reservation för att spelare endast är ett år äldre än laget man representerar. Det är fritt att använda sig av obegränsat antal yngre spelare i sin spelartrupp.

Måste laget ha myndig ledare med?
Samtliga lag ska ha en myndig ledare med till arenan. Ledaren ansvarar för laget under turneringen och ska kunna vara i båset om Tävlingsledning eller domare önskar det. Laget behöver alltså inte ha en myndig ledare i båset om det kan uppföra sig efter god tävlingsform.

Hur många matcher är man garanterad?
Grundtanken är 4 gruppspelsmatcher och därefter slutspel men kan bli fler. 
Knatteligan garanteras 3 matcher.

Måste man ha enhetligt matchställ och nummer på matchstället?
Enhetliga tröjor är ett krav. Vid tveksamhet är det domaren som avgör. Vid lika ställ finns västar att tillgå, alltså behövs inget reservställ. Nummer på matchkläderna är inget krav.

Ingår det försäkring i anmälningsavgiften?
Försäkring ingår EJ i anmälningsavgiften. Ansvaret för att vara försäkrad åligger varje enskild spelare!

Säljer ni mat på Uppsala Summer Games Arena?
Vi har servering på området. Det som serveras är korv med bröd, hamburgare med bröd, frukt, kakor, glass, godis, kaffe och vatten & läsk i alla varianter. Även foodtrucks finns i direkt anslutning till området

Var hittar vi närmaste parkering?
Betalbara parkeringar finns omnejd i centrum med promenadavstånd till. Vi rekommenderar att gå eller ta cykel till arenan.

Finns det dusch och toaletter på tävlingsområdet?
Det finns tillgång till toaletter och handfat med vatten, omklädningsrum för ombyte. Vi hänvisar att duscha vid ert boende. 

Jag är domare, vart vänder jag mig för att visa mitt intresse för att döma? Intresseanmälan för domare görs på denna hemsida under fliken ”Anmälan domare”. Domartillsättningen startar så snart som möjligt under våren.

Kan vi byta namn på laget och ändra på lagets uppgifter efter anmälan?
Det går bra att ändra lagets namn till den 1 juni, därefter tar vi ut en avgift om 300 SEK för namnbyte. Skicka oss ett mejl till [email protected] med nya och gamla namnet så löser vi namnändringen till er.  Att lägga till och ta bort spelare, boka skolboende samt ändra kontaktuppgifter på Profixio går bra fram till kort innan turneringen börjar.

Hur betalar man anmälningsavgiften?
Efter anmälan kan man välja att betala mellan olika betalsätt (swish, faktura). Det är 30 dagars betalningsvillkor på våra fakturor. 

Jag kan inte se att ni skickat någon faktura på avgiften, när kommer den? Vi skickar nästan direkt faktura till uppgiven mailadress vid anmälan. Har ni inte den i er inkorg har den förmodligen hamnat i er skräppost. Detta då era säkerhetsinställningar styr den dit. 

Hur många spelar är man på plan?
Startuppställningen består av en målvakt och tre utespelare, utom i Knatteligan där man spelar utan målvakt och med 4 utespelare. I Stående Parasport spelar man med tre utespelare och en målvakt. Varje lag själv bestämmer hur många man aktiva man vill vara i laget.

Vad händer om det regnar?
Vid händelse av regn flyttar vi in turneringen i Life Arena.

Finns det sjukvårdare på Arenan?
Vi har medicinsk kunnig personal på arenan. Vi rekommenderar lag att ta med huvudvärkstabletter, plåster, vätskeersättning och om möjligt dauerbindor. Turneringen tar ansvar för allvarligare skador och sjukdomar. Mindre skador som skrubbsår, skoskav etc. är vi behjälpliga i mån av tid. Akademiska sjukhus ligger inom kort avstånd från området (1 km). 

Vid registrering av spelarförteckning i Profixio behöver man fylla i sex eller tio siffror i personnumret?
Vi behöver endast årtal-månad-dag, alltså sex siffror, för ålders och licenskontroller.

Vad gäller för återbetalning vid avanmälan?
Vid avanmälan inom 30 dagar efter anmälan återbetalas hela beloppet. Därefter är anmälan bindande och utan möjlighet till återbetalning. Skolboendet återbetalas till fullo fram till den 1 maj och deltagarkortet återbetalas till fullo fram t.o.m. den 1 juni efter det är det ingen återbetalning för dessa.

Vid inställd turnering?
Arrangören (Sirius Innebandy) är inte återbetalningsskyldiga för anmälningsavgifter, ersättningsansvarig för ekonomisk förlust eller skada som uppstår på grund av krig, krigsliknande händelse, uppror, myndigheters åtgärder eller beslut, strejk, pandemi, naturkatastrof, lockout, blockad eller händelser som inte ligger under vårt ansvar och beslut. Vi har stor respekt för varje enskild lags ekonomi. Därför kommer vi dock vid en inställd turnering återbetala 100% av deltagarkortet samt försöka återbetala så mycket som möjligt även av anmälningsavgiften, alt. försöka hitta kompenserande lösningar till lagen, såsom flytta lagens anmälningar till det kommande årets turnering. Genom anmälan till Uppsala Summer Games accepterar laget ovan angående konsekvenser av inställd turnering.